delivery header Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 250000 HUF

Hasznos információk

BAC: Blood Alcohol Concentration-véralkohol koncentráció

  • 0,03%o- ez a véralkoholszint a szervezetben levő szénhidrátok átalakításával keletkezik. Jelentkezhet azoknál a személyeknél is, akik nem ittak alkoholt, hanem coca-colát. Ez megszokott szint, amely nincs kihatással a szervezetre.
  • 0,5%o- ennél a mennyiségnél már jelentkeznek az ittasság első tünetei. Ez a felső határ a különböző műveletek elvégzésének képességéhez. A gépjárművek vezetésénél megváltozik a mozdulatok összehangolása és meghosszabbodik a reagálás ideje. Részben csökken a pontos műveletek elvégzésének a képessége, ami miatt a hivatásos sofőröknek nincs megengedve ez a véralkoholszint.
  • 0,5%o- től 1,5%o- ig- Ez már ittassági állapot. Megfigyelhetjük a piros arcot, a beszéd élénkségét amit erős kézmozdulatok és az arc mimikája kísér, valamint a hosszadalmas előadást. A mozdulatok hevesebbek és nincsenek összehangolva. Megnövekszik a magabiztosság érzése. Jelentkezik a magasabb vérnyomás, a szemgolyók tágulása és a pulzus megváltozása. A gépjárművezetés veszélyes a pszihikai és a fizikai képességek csökkenése miatt.
  • 1,5%o- től 2,5%o- ig- Ez már részegségi állapot. Minden előbb említett tünet fokozódik. A viselkedés erőszakosabb lesz. Kifejezett a bírálat hiánya a megfontolásban. Az alkoholisták úgy gondolják, hogy mindenre képesek és elvesztik az ellenőrzést a saját viselkedésük felett. Meghosszabbodott a reakció ideje, a mozdulatok lassítottak. Nehézségek jelentkeznek a gondolkodásban, a megértésben, a figyelemben és az összpontosításban. Sokszor vérnyomáscsökkenés és hányás jön létre.
  • 2,5%o- től 3,5%o- ig a nehéz részegség állapota. Az alkohol depresszíven hat a szervezetre. Az alkoholistának problémája van a járással, botladozik a nyelve, nehezen lélegzik, álmos. Semmilyen műveletre sem alkalmas.
  • 3,5%o- től 4,5%o- ig- A szervezet kómába kerül. Ez megnyilvánul kifejezett álmosságban, az eszmélet teljes elvesztéséig. Nélkülözhetetlen a szakértői beavatkozás, mert fennáll a halálos kimenetel veszélye.
  • 4,5%o-től 5,0%o-ig és ez a szint felett- halálos kimenetelű az alkohol mennyisége. Megbénítja a lélegzési központot. Ezzel egyidejűleg a vérkeringési rendszer is megbénul, ami szintén halálos kimenetelhez vezet. A halál az eszméletlen állapot beállta utáni 5-10 óra múlva lép fel.
Iratkozz fel a(z) Részegszemüveg hírlevelére
A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 250000 HUF
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: HUF
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás